Mathieu Van Aert baalt van ‘onbegrijpelijke’ regels bij WK, maar blijft de sterkste

Mathieu Van Aert is de absolute kampioen in het veldrijden. De Belgische atleet heeft al vele titels op zijn naam staan, waaronder twee wereldkampioenschappen. Maar bij de laatste editie van het WK in Oostenrijk baalde hij van de ‘onbegrijpelijke’ regels.

Van Aert was de grote favoriet voor de titel, maar hij kon zijn kracht niet ten volle benutten. Door de regels moest hij zijn fiets meer dan eens veranderen, wat hem veel tijd kostte. Ook moest hij steeds stoppen om zijn fiets te verzetten, waardoor hij geen voorsprong kon nemen op de concurrentie.

Hoewel Van Aert baalde van de regels, bleef hij de sterkste. Hij won de race met een voorsprong van meer dan twee minuten op de nummer twee. Na afloop van de race liet Van Aert weten dat hij blij was met de overwinning, maar dat hij ook teleurgesteld was in de regels.

Ondanks de regels bleek Van Aert dus de sterkste te zijn. Hij liet zien dat hij een ware kampioen is door zijn kracht en doorzettingsvermogen. Hij heeft bewezen dat hij een grote speler is in het veldrijden en dat hij niet bang is om voor zijn mening uit te komen.