Guardiola bekritiseert voetbalkalender: 'Het wordt elk jaar slechter'

Guardiola bekritiseert voetbalkalender: ‘Het wordt elk jaar slechter’

Manchester City-manager Pep Guardiola heeft zijn kritiek geuit op de voetbalkalender. Volgens Guardiola wordt de kalender elk jaar slechter en is het voor spelers steeds moeilijker om zich goed voor te bereiden op wedstrijden.

De Spaanse coach is van mening dat er te veel wedstrijden worden gespeeld in een korte periode. Hij zegt dat spelers meer rust nodig hebben om zich goed voor te bereiden op de wedstrijden. Guardiola voegde toe dat de kalender zo is opgesteld dat er geen tijd is om te herstellen tussen wedstrijden.

Ook de UEFA heeft bevestigd dat er te veel wedstrijden worden gespeeld in een korte periode. Ze hebben aangegeven dat ze willen dat er meer rust wordt ingebouwd in de kalender, zodat spelers meer tijd hebben om te herstellen tussen wedstrijden.

De kritiek van Guardiola komt niet als een verrassing. Hij heeft al eerder geklaagd over de drukke voetbalkalender en heeft aangedrongen op meer rust voor spelers. Hij is van mening dat de kwaliteit van de wedstrijden lijdt onder de drukke kalender en dat spelers meer tijd moeten krijgen om zich goed voor te bereiden.

Het is duidelijk dat Guardiola niet tevreden is met de huidige voetbalkalender en hij hoopt dat er veranderingen worden aangebracht om ervoor te zorgen dat spelers meer rust krijgen. Als dit niet gebeurt, zal de kwaliteit van de wedstrijden lijden onder het drukke schema.