Nederlandse toeristen in noodweer in Slovenië: 'Hij beseftte dat de camping de grootste schade opliep'

Nederlandse toeristen in noodweer in Slovenië: ‘Hij beseftte dat de camping de grootste schade opliep’

Nederlandse toeristen hebben afgelopen week in Slovenië een heftige storm meegemaakt. De storm veroorzaakte veel schade aan de camping waar de Nederlanders verbleven. De toeristen waren op dat moment aan het kamperen in de buurt van de stad Maribor.

De storm begon ‘s avonds laat en duurde meer dan twee uur. De wind was zo sterk dat er veel bomen omwaaiden. Er viel ook veel regen en er waren zelfs hagelstenen zo groot als eieren. De camping waar de Nederlanders verbleven, liep de meeste schade op. Er werden tenten vernield, er vielen bomen op auto’s en er was veel wateroverlast.

De Nederlandse toeristen waren erg geschrokken van de storm. Ze hadden geen idee wat er gebeurde en ze waren bang dat hun leven in gevaar was. Een van de toeristen, een man uit Rotterdam, vertelde later dat hij zich realiseerde dat de camping de grootste schade opliep. Hij zei dat hij het geluk had dat hij niet gewond raakte, maar dat hij erg geschrokken was van de vernielingen die de storm had veroorzaakt.

Gelukkig konden de Nederlandse toeristen na de storm naar een andere camping verhuizen. De schade aan de camping was zo groot dat het een paar dagen duurde voordat alles weer opgeruimd was. De toeristen konden daarna weer genieten van hun vakantie in Slovenië.

Het is belangrijk om je voor te bereiden op noodweer als je op vakantie gaat. Zorg ervoor dat je weet wat je moet doen als er een storm komt en zorg ervoor dat je je veilig voelt. Als je naar een land gaat waar heftige storms voorkomen, is het verstandig om je goed voor te bereiden.