Canadese Onderzoekers Vinden Fossielen van Oudste Kwal Ooit Gevonden

Canadese onderzoekers hebben de oudste kwal ooit gevonden in een fossiele vorm. De ontdekking werd gemaakt in de Canadese provincie Alberta, waar de onderzoekers fossielen verzamelden uit een lokale steengroeve.

De fossiele kwal, die bekend staat als Nectocaris pteryx, dateert uit het Cambrium-tijdperk, dat ongeveer 520 miljoen jaar geleden begon. Deze kwal is een van de oudste bekende voorouders van moderne kwallen en andere zeedieren.

Volgens de onderzoekers is de kwal een van de meest bijzondere fossielen die ooit is gevonden. De kwal heeft een unieke lichaamsstructuur met een paar tentakels aan de voorkant en een paar lange staarten aan de achterkant. Het dier was ongeveer twee centimeter lang en had geen harde schaal zoals moderne kwallen.

Hoewel de onderzoekers niet precies weten wat de kwal at, vermoeden ze dat het een soort filtervoerder was. Dit betekent dat het dier water door zijn tentakels filterde om voedsel te vinden.

De ontdekking van de oudste kwal ooit is belangrijk voor de wetenschap omdat het een beter begrip geeft van de evolutie van zeedieren. Het biedt ook meer inzicht in hoe kwallen zijn geƫvolueerd tot hun moderne vorm.