Documentairereeks over het leven van de ‘geniale’ Johan Cruijff in productie

De Nederlandse voetballegende Johan Cruijff zal de hoofdpersoon zijn in een documentairereeks die binnenkort in productie gaat. De reeks zal een intieme blik geven op het leven van de ‘geniale’ Cruijff, die in 2016 overleed.

De documentairereeks is een initiatief van de Johan Cruijff Foundation en zal worden geproduceerd door de Nederlandse producent Endemol Shine. Het project wordt gefinancierd door de Nederlandse staatsomroep NPO, die de reeks ook zal uitzenden.

De reeks zal bestaan uit vier afleveringen die elk een ander aspect van het leven van Cruijff belichten. De makers van de reeks zullen gebruik maken van unieke archiefbeelden, interviews met familie, vrienden en voormalige teamgenoten, evenals verhalen van Cruijff zelf.

De documentairereeks zal ook een kijkje geven in de invloed die Cruijff had op het Nederlandse voetbal en hoe hij een inspiratiebron was voor generaties voetballers. Ook zal de reeks laten zien hoe Cruijff zijn leven gebruikte om een verschil te maken in de wereld.

De documentairereeks is gepland om in 2021 te worden uitgezonden. De makers hopen dat de reeks een eerbetoon is aan de legendarische Johan Cruijff en dat het publiek meer te weten komt over het leven van deze bijzondere man.