Oranje krijgt ondanks harde kritiek toch weer te maken met scheidsrechter Yamashita

Oranje heeft ondanks harde kritiek toch weer te maken met scheidsrechter Yamashita. De Japanse scheidsrechter is deze week aangesteld voor de wedstrijd tussen Nederland en Noord-Ierland. De keuze voor Yamashita is opvallend, aangezien er in het verleden veel kritiek is geweest op zijn prestaties.

In 2018 werd Yamashita als scheidsrechter aangesteld voor de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Zweden. Na de wedstrijd kwam er veel kritiek op zijn prestaties. Er werd gezegd dat hij te veel fouten had gemaakt, waardoor Nederland uiteindelijk met 1-1 gelijkspeelde.

Ondanks de kritiek is er dus toch weer gekozen voor Yamashita als scheidsrechter. De KNVB heeft bevestigd dat hij de wedstrijd tussen Nederland en Noord-Ierland zal leiden. De bond heeft verklaard dat ze ervoor hebben gekozen om Yamashita te laten fluiten omdat hij een ervaren scheidsrechter is en goed bekend is met het spel.

De komende wedstrijd zal een goede test zijn voor Yamashita om te laten zien of hij in staat is om de kritiek van het verleden te weerstaan. Als hij goed presteert, kan hij misschien een nieuwe kans krijgen om te laten zien wat hij waard is. Als hij echter opnieuw fouten maakt, zal de kritiek waarschijnlijk alleen maar toenemen.