Nederlandse Evacuatie uit Niger: Bijna Alle Hulpvragers Zijn Geëvacueerd, Ambassade Gesloten

Nederlandse Evacuatie uit Niger: Bijna Alle Hulpvragers Zijn Geëvacueerd, Ambassade Gesloten

Nederland heeft recentelijk een evacuatie uit Niger uitgevoerd, waarbij bijna alle Nederlanders die hulp nodig hadden, zijn geëvacueerd. De Nederlandse ambassade in Niamey, de hoofdstad van Niger, is ook gesloten.

De evacuatie werd uitgevoerd vanwege de toenemende onrust in Niger. Er zijn verschillende protesten en rellen uitgebroken in het land, waardoor de veiligheid van Nederlandse burgers in gevaar was. De Nederlandse regering heeft daarom besloten om de evacuatie uit te voeren.

De evacuatie begon op 22 juli 2020 en duurde tot 25 juli. Er waren meer dan 200 Nederlanders die geëvacueerd moesten worden. De meeste van hen waren toeristen, maar er waren ook studenten, zakenlieden en andere Nederlanders die hulp nodig hadden.

De Nederlandse ambassade in Niamey is ook gesloten als gevolg van de onrust in het land. De ambassade is gesloten tot nader order en er wordt geadviseerd om contact op te nemen met de Nederlandse ambassade in Abuja, Nigeria, voor consulaire diensten.

De Nederlandse regering heeft aangekondigd dat ze de situatie in Niger nauwlettend in de gaten houdt en dat ze klaar staat om te helpen bij eventuele toekomstige evacuaties. Ze hebben ook aangekondigd dat ze de Nederlanders die geëvacueerd zijn, blijven steunen en helpen bij hun terugkeer naar Nederland.

Hoewel de situatie in Niger momenteel nog steeds onrustig is, is de evacuatie een grote opluchting voor de Nederlanders die hulp nodig hadden. De Nederlandse regering blijft de situatie in het land monitoren en staat klaar om te helpen bij eventuele toekomstige evacuaties.