Helmond Sport breekt met trainer Swinnen na afgang tegen Jong PSV

Helmond Sport breekt met trainer Swinnen na afgang tegen Jong PSV

Helmond Sport heeft dinsdag afscheid genomen van trainer Sven Swinnen. De breuk tussen de nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie en de Belg komt een dag na de 6-0-nederlaag bij Jong PSV.

Door onze sportredactie

Helmond spreekt niet van een ontslag, maar benadrukt op de website van de club dat “in onderling overleg” is besloten een einde te maken aan de samenwerking.

Assistent-trainer Tim Bakens neemt voorlopig de honneurs waar bij Helmond Sport. De club gaat de komende weken “in alle rust” op zoek naar een definitieve vervanger voor Swinnen. De volgende wedstrijd van Helmond Sport is vrijdag om 20.00 uur thuis tegen ADO Den Haag.

Swinnen stond sinds februari aan het roer bij Helmond Sport. De club eindigde vorig seizoen als laatste in de Keuken Kampioen Divisie. Na een flinke kapitaalinjectie afgelopen zomer willen de Brabanders dit seizoen een gooi doen naar de play-offs om promotie naar de Eredivisie, maar deze doelstelling blijkt vooralsnog te ambitieus.

Tim Bakens neemt op interim-basis de taken van Sven Swinnen over.

Helmond Sport kent zeer teleurstellend seizoen

Helmond Sport kent tot dusver een zeer teleurstellend seizoen, met slechts negen punten uit twaalf competitieduels. De club ligt daarnaast uit de KNVB-beker, door de 3-1-nederlaag tegen Go Ahead Eagles van vorige week woensdag.

Swinnen haalde afgelopen weekend nog het nieuws door aanvoerder Robin van der Meer uit de selectie te zetten. De 27-jarige verdediger uitte in een interview met het Eindhovens Dagblad zijn onvrede over zijn reserverol onder de Belgische trainer, die bij Helmond Sport bezig was aan zijn eerste klus als hoofdcoach in het betaalde voetbal.

De 47-jarige Swinnen is de eerste trainer die dit seizoen ontslagen is in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl in de Eredivisie Sjors Ultee weg moest bij Fortuna Sittard en Thomas Letsch vertrok bij Vitesse.

Programma KKD-speelronde 13

  • Vrijdag: Roda JC-Jong FC Utrecht
  • Vrijdag: FC Den Bosch-NAC
  • Vrijdag: PEC Zwolle-MVV
  • Vrijdag: VVV-Venlo-Jong AZ
  • Vrijdag: FC Eindhoven-Jong PSV
  • Vrijdag: De Graafschap-TOP Oss
  • Vrijdag: Telstar-FC Dordrecht
  • Vrijdag: Almere City FC-Heracles
  • Maandag: Jong Ajax-Willem II

Eerder


Lees meer over:

Helmond SportVoetbalKeuken Kampioen Divisie