Vier doden bij raketaanvallen in verschillende delen van Oekraïne

Vier mensen zijn dinsdag overleden bij raketaanvallen in verschillende delen van Oekraïne. De aanvallen vonden plaats in de regio Donetsk, waar de separatisten strijden tegen het Oekraïense leger.

Volgens het Oekraïense ministerie van Defensie werden twee burgers gedood bij een raketaanval op een woonwijk in de stad Avdiivka. Een andere burger werd gedood bij een aanval op de stad Mariupol en een vierde slachtoffer viel bij een aanval op de stad Kramatorsk.

De Oekraïense president Petro Porosjenko veroordeelde de aanvallen als “barbaars” en zei dat de separatisten de verantwoordelijkheid dragen voor de dood van de burgers. Hij zei ook dat de Oekraïense regering blijft streven naar een vreedzame oplossing van het conflict.

De Oekraïense regering en de separatisten hebben al meerdere keren geprobeerd om een vredesakkoord te sluiten, maar tot nu toe zonder succes. Er wordt gezegd dat de separatisten de Oekraïense regering willen destabiliseren en hun eigen onafhankelijke staat willen creëren.

Het conflict tussen Oekraïne en de separatisten is al meer dan vier jaar aan de gang en heeft al duizenden levens gekost. De Verenigde Naties hebben herhaaldelijk gepleit voor een vreedzame oplossing van het conflict, maar tot nu toe zonder resultaat.