32 Mensen Opgepakt na Bloedige Aanslag tijdens Herdenking in Iran

Afgelopen week heeft de Iraanse politie 32 mensen opgepakt in verband met een bloedige aanslag tijdens een herdenkingsceremonie in de stad Ahvaz. De aanslag vond plaats op zaterdag 22 september, tijdens een herdenking van de oorlog tussen Iran en Irak.

Volgens de Iraanse autoriteiten werden 25 mensen gedood en 60 gewond bij de aanslag. Er zijn verschillende groepen die verantwoordelijk worden gehouden voor de aanslag, waaronder een buitenlandse terroristische organisatie.

De Iraanse autoriteiten hebben de 32 mensen opgepakt die verdacht worden van betrokkenheid bij de aanslag. De autoriteiten hebben ook een onderzoek ingesteld naar de aanslag en er zijn verschillende arrestaties verricht.

De Iraanse president Hassan Rouhani heeft veroordeling uitgesproken over de aanslag en heeft de autoriteiten opgeroepen om de daders te vinden en te vervolgen. Hij heeft ook de nabestaanden van de slachtoffers zijn medeleven betuigd.

De aanslag heeft veel verontwaardiging en verdriet veroorzaakt in Iran. Er zijn verschillende herdenkingsceremonies gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers. De Iraanse autoriteiten hebben ook verschillende maatregelen genomen om toekomstige aanslagen te voorkomen.

Hoewel er nog veel onduidelijk is over de aanslag, hopen de Iraanse autoriteiten dat de opgepakte personen schuldig zullen worden bevonden aan deze verschrikkelijke daad.