Judd Apatow veroordeelt besluit Oscarcomité over classificatie Barbie als ‘beledigend’

Judd Apatow, de bekende Amerikaanse filmmaker, heeft het besluit van het Oscarcomité om de animatiefilm ‘Barbie’ als een ‘beledigend’ product te classificeren sterk veroordeeld. Apatow, die bekend staat om zijn komedies, waaronder ‘The 40-Year-Old Virgin’ en ‘Knocked Up’, verklaarde dat het besluit van het Oscarcomité “absurd” was.

Het Oscarcomité had Barbie gecategoriseerd als een “beledigend” product, wat betekent dat het niet in aanmerking komt voor een Oscar-nominatie. Apatow zei dat het besluit “een schande” was en dat het een “schokkende” manier was om met vrouwen om te gaan. Hij voegde eraan toe dat het besluit een “belediging” was voor alle vrouwen die hard werken om hun dromen waar te maken.

Apatow zei ook dat het besluit een “ontmoedigend” signaal stuurde naar jonge meisjes die dromen van een carrière in de filmindustrie. Hij benadrukte dat het belangrijk is dat jonge meisjes worden aangemoedigd om hun dromen na te jagen, in plaats van te worden ontmoedigd door dergelijke beslissingen.

Het Oscarcomité heeft nog geen reactie gegeven op Apatow’s veroordeling van hun besluit. Het is echter duidelijk dat Apatow’s verklaring een grote impact heeft gehad op de discussie over de classificatie van Barbie als een “beledigend” product.