Iran arresteert elf personen in verband met bomaanslagen tijdens herdenkingsceremonie

Iran arresteert elf personen in verband met bomaanslagen tijdens herdenkingsceremonie

Afgelopen week heeft de Iraanse regering elf personen gearresteerd in verband met bomaanslagen tijdens een herdenkingsceremonie in de stad Ahvaz. De aanslagen vonden plaats op 22 september tijdens een militaire parade in de stad. Er vielen 25 doden en 60 gewonden.

Volgens de Iraanse staatsmedia zijn de elf personen die zijn gearresteerd verantwoordelijk voor de aanslagen. Ze zouden lid zijn van een buitenlandse terreurgroep die banden heeft met een buurland van Iran. De groep zou ook verantwoordelijk zijn voor eerdere aanslagen in Iran.

De Iraanse regering heeft gezegd dat de arrestaties een boodschap zijn aan buurlanden dat Iran niet zal tolereren dat buitenlandse terreurgroepen haar grondgebied binnendringen. De regering heeft ook gezegd dat het de verantwoordelijken voor de aanslagen zal vervolgen en dat er geen genade zal worden getoond.

De aanslagen hebben veel verontwaardiging opgeroepen bij de Iraanse bevolking. Er is een golf van steunbetuigingen gekomen voor de slachtoffers en hun families. Er is ook veel kritiek geweest op de Iraanse regering omdat ze niet in staat was om de aanslagen te voorkomen.

De Iraanse regering heeft gezegd dat ze alle nodige maatregelen zal nemen om ervoor te zorgen dat soortgelijke aanslagen in de toekomst worden voorkomen. Het is belangrijk dat Iran alle mogelijke stappen neemt om te voorkomen dat er nog meer bloedvergieten plaatsvindt.