Nederlandse schaatsers winnen goud op EK achtervolging na moeilijke start

Nederlandse schaatsers hebben goud gewonnen op de Europese Kampioenschappen achtervolging in Heerenveen. De Nederlandse ploeg, bestaande uit Antoinette de Jong, Ireen Wüst, Marije Joling en Jutta Leerdam, won de finale met een tijd van 3.02.03.

De Nederlandse ploeg had een moeilijke start. In de kwalificatie werden ze slechts vierde. Ze moesten daarom de halve finale winnen om zich te kwalificeren voor de finale. In de halve finale wisten ze dit te doen door als tweede te eindigen.

In de finale kwamen ze sterk voor de dag. Ze hadden een goed tempo en wisten hun voorsprong uit te bouwen. Uiteindelijk wonnen ze met meer dan twee seconden verschil op Italië, die zilver pakte. Rusland werd derde.

Het is een geweldig resultaat voor de Nederlandse ploeg. Het is alweer het tweede goud dat ze winnen op de Europese Kampioenschappen achtervolging in Heerenveen. Vorig jaar wonnen ze ook al goud in deze discipline.

Het is duidelijk dat de Nederlandse schaatsers een hele goede prestatie hebben geleverd. Ze hebben laten zien dat ze ook na een moeilijke start in staat zijn om goud te winnen. Dit is een mooi resultaat voor de Nederlandse ploeg en een goede motivatie voor de toekomst.