Kuitspierscheur bij Feyenoord-trainingskamp: ‘Ik had te veel praatjes’

Het Feyenoord-trainingskamp in Portugal werd voor de speler Jens Toornstra verpest door een kuitspierscheur. De middenvelder had al een paar dagen last van zijn kuit, maar besloot om door te gaan met trainen. Uiteindelijk moest hij echter toch toegeven aan de pijn en werd hij naar het ziekenhuis gebracht.

Toornstra vertelt dat hij te veel praatjes had gemaakt en dat hij daardoor de signalen van zijn lichaam niet goed had opgepikt. “Ik had al een paar dagen last van mijn kuit, maar ik wilde doorzetten. Uiteindelijk werd de pijn zo heftig dat ik er niet meer omheen kon. Ik had te veel praatjes gemaakt en de signalen van mijn lichaam niet goed opgepikt.”

De kuitspierscheur betekent dat Toornstra enige tijd uit de roulatie is. Hij zal een aantal weken rust moeten houden en daarna zal hij weer moeten beginnen met fysiotherapie om weer fit te worden. “Het is heel vervelend dat ik nu even niet mee kan doen met de trainingen, maar ik hoop dat ik zo snel mogelijk weer fit ben. Ik wil zo snel mogelijk weer meedoen met de groep.”

Toornstra is niet de enige speler die last heeft van blessures tijdens het trainingskamp. Ook Rick Karsdorp, Leroy Fer, Nicolai Jørgensen en Steven Berghuis hebben allemaal last van blessures. Het is daarom belangrijk dat spelers goed luisteren naar hun lichaam en rust nemen als dat nodig is.