Maradona wordt postuum vrijgesproken van belastingontduiking na claim van 40 miljoen

euro

De voetballegende Diego Maradona is postuum vrijgesproken van belastingontduiking. Het Spaanse Hooggerechtshof heeft de claim van 40 miljoen euro afgewezen die de Spaanse fiscus had ingediend.

Maradona stierf in november 2020 op 60-jarige leeftijd. In 2017 werd hij beschuldigd van belastingontduiking. De Spaanse fiscus beweerde dat Maradona meer dan 40 miljoen euro had verzwegen tussen 2011 en 2014.

Het Hooggerechtshof heeft deze claim afgewezen, omdat Maradona geen bewuste bedoeling had om de fiscus te bedriegen. Het Hof stelde dat er geen bewijs was dat Maradona opzettelijk belastingontduiking had gepleegd.

De advocaten van Maradona hebben verklaard dat de voetballegende altijd eerlijk was geweest tegenover de fiscus. Ze voegden eraan toe dat het Hof de juiste beslissing had genomen.

De familie van Maradona is blij met de uitspraak van het Hof. Ze hebben verklaard dat de voetballegende altijd eerlijk was geweest in zijn betalingen aan de fiscus.

Maradona was een van de beste voetballers aller tijden. Hij werd wereldwijd gerespecteerd en geĆ«erd voor zijn prestaties op het veld. Met deze uitspraak kan Maradona’s naam nu worden gereinigd van alle aantijgingen van belastingontduiking.