Aantal slachtoffers aardbeving Japan stijgt naar 100, nog 222 personen vermist

Aantal slachtoffers aardbeving Japan stijgt naar 100, nog 222 personen vermist

De aardbeving die vrijdag plaatsvond in Japan heeft tot nu toe al 100 mensen het leven gekost. Er worden nog steeds 222 personen vermist. De aardbeving had een kracht van 6,1 op de schaal van Richter en trof de stad Mashiki, in Kumamoto prefectuur.

De meeste slachtoffers waren ouderen die in hun huizen bekneld raakten onder de puinhopen. Er zijn ook verschillende gewonden, waaronder kinderen. Er zijn al meer dan 10.000 mensen geƫvacueerd naar noodopvangcentra.

Het Japanse leger heeft al meer dan 10.000 soldaten ingezet om de zoektocht naar de vermisten te ondersteunen. Ze gebruiken ook helikopters en andere technologie om de zoektocht te vergemakkelijken. Er zijn ook verschillende reddingshonden ingezet om de vermisten te vinden.

De Japanse premier Shinzo Abe heeft aangekondigd dat er meer middelen zullen worden ingezet om de slachtoffers te helpen. Hij heeft ook gezegd dat er meer geld beschikbaar zal zijn voor noodhulp.

De Japanse regering is van plan om een wet aan te nemen die de bouw van nieuwe huizen in gebieden met hoog risico op aardbevingen moet reguleren. Ze hopen dat dit zal helpen om toekomstige rampen te voorkomen.

Het is een tragisch moment voor Japan, maar de regering doet er alles aan om de slachtoffers te helpen en de vermisten te vinden. Laten we hopen dat de situatie snel verbeterd en dat er geen nieuwe slachtoffers meer vallen.