VS beschuldigt Noord-Korea van het bestoken van Oekraïne met niet-Russische raketten

De Verenigde Staten hebben Noord-Korea beschuldigd van het bestoken van Oekraïne met niet-Russische raketten. De VS beweren dat de raketten afkomstig zijn uit Noord-Korea, hoewel er geen bewijs is geleverd.

De Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, Nikki Haley, heeft de beweringen herhaald tijdens een vergadering van de Veiligheidsraad van de VN. Ze zei dat de VS “ernstig bezorgd” waren over de aanvallen op Oekraïne en dat ze geloofden dat Noord-Korea verantwoordelijk was.

De Oekraïense regering heeft de beweringen ook bevestigd. Ze zei dat er verschillende raketten waren gelanceerd die afkomstig waren uit Noord-Korea. Ze voegde eraan toe dat de raketten geen Russische technologie bevatten.

Hoewel er geen bewijs is geleverd, zijn de VS ervan overtuigd dat Noord-Korea verantwoordelijk is voor de aanvallen. De VS hebben Noord-Korea al lange tijd veroordeeld voor hun nucleaire programma en hun onverzoenlijke houding tegenover het Westen.

Het is onduidelijk wat de gevolgen zullen zijn van deze aanvallen. De VS hebben aangekondigd dat ze maatregelen zullen nemen tegen Noord-Korea als blijkt dat ze verantwoordelijk zijn voor de aanvallen. Het is echter onwaarschijnlijk dat Noord-Korea zal toegeven dat ze verantwoordelijk zijn voor de aanvallen.