NPO en RTL ontevreden over manier waarop programma’s kijkcijfers gemeld worden

NPO en RTL zijn ontevreden over de manier waarop programma’s kijkcijfers gemeld worden. Volgens de twee omroepen is de huidige methode niet accuraat genoeg. Ze stellen dat de kijkcijfers die worden gemeld, niet altijd een juist beeld geven van het aantal mensen dat een programma heeft bekeken.

De NPO en RTL stellen dat de huidige methode te veel afhankelijk is van de technologie en dat er geen rekening wordt gehouden met de verschillende manieren waarop mensen televisie kijken. Bijvoorbeeld, als mensen een programma opnemen en later bekijken, wordt dit niet meegenomen in de kijkcijfers. Ook als mensen een programma bekijken via een streamingdienst, wordt dit niet meegenomen.

De NPO en RTL stellen dat er een betere manier moet komen om kijkcijfers te meten. Ze willen dat er rekening wordt gehouden met alle manieren waarop mensen televisie kijken, zodat er een meer accuraat beeld ontstaat van het aantal mensen dat een programma bekijkt.

De NPO en RTL hopen dat er snel een oplossing komt voor dit probleem, zodat ze een betere manier krijgen om kijkcijfers te meten. Als dit gebeurt, zullen ze in staat zijn om een betere inschatting te maken van het aantal mensen dat een programma bekijkt.