Duitse boeren protesteren tegen minister door veerboot te bestormen

Duitse boeren protesteren tegen minister door veerboot te bestormen

Duitse boeren hebben vandaag een veerboot bestormd om hun verontwaardiging te uiten over de Duitse landbouwminister Julia Klöckner. De boeren zijn boos omdat de minister niet genoeg doet om de landbouwsector te steunen.

De actie vond plaats in de Duitse stad Rostock, waar de boeren met hun tractoren naartoe reisden om hun verontwaardiging te laten zien. De boeren bestormden de veerboot en blokkeerden deze gedurende enkele uren.

De boeren eisen dat de minister meer maatregelen neemt om de landbouwsector te steunen. Ze eisen onder andere dat de minister meer geld uittrekt voor onderzoek naar duurzame landbouwmethoden en dat er meer subsidies worden verstrekt aan kleine boeren.

De boeren hebben ook geprotesteerd tegen de verplichte vaccinaties van dieren, die volgens hen niet nodig zijn. Ook willen ze dat er meer wordt gedaan om de kwaliteit van het voedsel te verbeteren.

De actie van de boeren heeft veel steun gekregen van andere boeren en burgers in Duitsland. Er wordt gezegd dat de protesten een wake-up call zijn voor de Duitse regering om meer te doen voor de landbouwsector. De minister heeft nog niet gereageerd op de protesten, maar het is duidelijk dat er meer druk komt op haar om actie te ondernemen.