Talpa stapt naar de rechter tegen besluit om drie FM-frequenties toe te staan

Talpa, het mediabedrijf van John de Mol, heeft aangekondigd dat het naar de rechter stapt tegen het besluit van de Nederlandse Media Autoriteit (NMa) om drie FM-frequenties toe te staan. De NMa heeft de frequenties toegekend aan de NPO, de publieke omroep.

Talpa is van mening dat de NMa niet heeft gekeken naar de beste optie voor de radio-omroepen. Volgens Talpa heeft de NMa alleen gekeken naar de korte termijn en heeft het niet gekeken naar de lange termijn effecten. Talpa stelt dat de NMa de frequenties had moeten toewijzen aan radio-omroepen die een betere kwaliteit van radio-uitzendingen bieden.

Talpa stelt ook dat de NMa niet heeft gekeken naar de mogelijkheid om meer concurrentie te creƫren in de radio-industrie. Door de frequenties toe te wijzen aan een enkele partij, zal er volgens Talpa minder concurrentie zijn en zal er minder innovatie plaatsvinden.

Talpa is van mening dat de NMa niet heeft gekeken naar de mogelijkheid om meer radio-omroepen toe te staan op de FM-frequenties. Door meer radio-omroepen toe te staan, zou er volgens Talpa meer concurrentie en innovatie ontstaan in de radio-industrie.

Het is nog onduidelijk wat de uitkomst van het proces zal zijn. Talpa hoopt dat de rechter hun standpunt zal ondersteunen en dat er meer concurrentie en innovatie in de radio-industrie zal ontstaan.