Bijna duizend auto's vastgezet op Zweedse snelweg door sneeuwval

Bijna duizend auto’s vastgezet op Zweedse snelweg door sneeuwval

Afgelopen weekend heeft een enorme sneeuwval in Zweden geleid tot een chaotische situatie op de snelweg. Bijna duizend auto’s zijn vastgezet op de E4, de belangrijkste noord-zuidverbinding van het land.

De autoriteiten hebben geprobeerd om de situatie te verlichten door sneeuwruimers in te zetten, maar de enorme hoeveelheid sneeuw heeft ervoor gezorgd dat de weg onbegaanbaar is geworden. Er zijn meer dan tweehonderd auto’s die vastzitten op een stuk van de E4 tussen de steden Uppsala en Gävle.

De politie heeft aanbevolen dat mensen hun reisplannen aanpassen en de E4 vermijden, omdat er geen verkeer mogelijk is. Er wordt gevraagd aan mensen om hun auto’s te verlaten en naar een veilige plek te gaan. De politie heeft ook gezegd dat mensen die vastzitten op de weg voorzieningen krijgen om warm te blijven.

De autoriteiten hebben ook gezegd dat er geen schade is aangericht aan de auto’s, maar dat ze nog steeds vastzitten. Ze hebben ook gezegd dat er geen gevaar is voor de mensen die vastzitten, maar dat ze wel zo snel mogelijk bevrijd moeten worden.

Het weerbericht voorspelt dat de sneeuwval in de komende dagen zal afnemen, wat betekent dat de autoriteiten hopen dat ze de situatie snel onder controle kunnen krijgen. In de tussentijd wordt er gevraagd aan mensen om hun reisplannen aan te passen en de E4 te vermijden.