Merel van Dongen maakt opvallende overstap naar Mexicaanse club Monterrey

Merel van Dongen heeft een opvallende overstap gemaakt naar de Mexicaanse club Monterrey. De Nederlandse voetbalster maakte deze week bekend dat ze de komende twee jaar bij de club uit de stad Monterrey zal spelen.

Van Dongen is een gevestigde naam in het Nederlandse voetbal. Ze speelde al voor verschillende clubs in Nederland, waaronder PSV, FC Twente en Ajax. Ze heeft ook al meerdere keren voor het Nederlands vrouwenelftal gespeeld.

Monterrey is een van de meest succesvolle clubs in Mexico. De club heeft de afgelopen jaren veel prijzen gewonnen, waaronder de CONCACAF Champions League. Van Dongen is blij met deze kans om bij een topclub te spelen. “Ik ben erg enthousiast om bij Monterrey te spelen. Het is een geweldige club met een grote geschiedenis en ik kijk ernaar uit om mijn bijdrage te leveren aan hun successen”, aldus Van Dongen.

Van Dongen is niet de enige Nederlandse voetbalster die naar Mexico is verhuisd. Ook Vivianne Miedema en Shanice van de Sanden hebben de overstap gemaakt naar clubs in Mexico. Deze overstap is een grote stap voor Van Dongen, maar ze is er klaar voor. “Ik ben klaar om een nieuw avontuur aan te gaan en ik ben er zeker van dat ik hier veel kan leren en groeien als voetballer”, aldus Van Dongen.

Van Dongen’s transfer naar Monterrey is een grote stap voor haar carrière en voor het Nederlandse voetbal. Het toont aan dat Nederlandse voetbalsters steeds meer internationale clubs aantrekken. We wensen Merel veel succes bij haar nieuwe club!