In Thialf: Bekijk het schema en de Nederlandse deelnemers aan de Europese Kampioenschappen Afstanden

In Thialf: Bekijk het schema en de Nederlandse deelnemers aan de Europese Kampioenschappen Afstanden

De Europese Kampioenschappen Afstanden (EKA) zijn een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt in Thialf, Heerenveen. Het evenement is een van de meest prestigieuze schaatswedstrijden in Europa en wordt georganiseerd door de Internationale Schaatsunie (ISU).

De EKA vindt plaats in december en bestaat uit verschillende afstanden. Er wordt geschaatst op de 500 meter, 1000 meter, 1500 meter, 3000 meter, 5000 meter en de 10.000 meter. De wedstrijden worden gehouden over twee dagen en er zijn prijzen te winnen voor de beste mannelijke en vrouwelijke schaatsers.

Er zijn veel Nederlandse deelnemers aan de EKA. De Nederlandse schaatsers die meedoen aan de EKA zijn onder andere Sven Kramer, Ireen Wüst, Jan Blokhuijsen, Jorrit Bergsma, Marrit Leenstra en Antoinette de Jong.

De Nederlandse schaatsers hebben al veel successen behaald op de EKA. In het verleden hebben Nederlandse schaatsers al meerdere gouden, zilveren en bronzen medailles gewonnen op de EKA.

Het schema voor de EKA is al bekend gemaakt. Op vrijdag 13 december worden de 500 meter, 1000 meter en 1500 meter gereden. Op zaterdag 14 december worden de 3000 meter, 5000 meter en 10.000 meter gereden.

De Europese Kampioenschappen Afstanden in Thialf belooft een spannend evenement te worden met veel Nederlandse deelnemers. We hopen dat Nederland weer veel successen zal behalen op de EKA!