Voor het eerst produceert meer dan de helft van de Duitse stroom uit hernieuwbare bronnen.

Voor het eerst produceert meer dan de helft van de Duitse stroom uit hernieuwbare bronnen.

De Duitse energie-industrie heeft een grote stap gezet in de richting van duurzaamheid. Voor het eerst produceerde meer dan de helft van de Duitse stroom uit hernieuwbare bronnen.

Volgens de Duitse energie-industrie hebben hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en waterkracht in 2019 voor meer dan 50 procent van de elektriciteitsproductie gezorgd. Dit is een historisch hoogtepunt voor Duitsland, dat al jarenlang bezig is met het verduurzamen van haar energievoorziening.

Het is een grote prestatie voor Duitsland, dat al jarenlang bezig is met het verduurzamen van haar energievoorziening. De Duitse overheid heeft miljarden euro’s geïnvesteerd in hernieuwbare energiebronnen, waaronder zonnepanelen, windmolens en waterkrachtcentrales.

Deze investeringen hebben ertoe geleid dat de productie van hernieuwbare energie in Duitsland in 2019 meer dan 50 procent bedroeg. Dit is een belangrijke mijlpaal voor Duitsland, omdat het een duidelijk signaal is dat hernieuwbare energie een steeds grotere rol speelt in de Duitse energievoorziening.

Het is de bedoeling dat de Duitse overheid in de komende jaren nog meer investeert in hernieuwbare energiebronnen, zodat Duitsland nog meer stappen kan zetten op weg naar een duurzamere toekomst. Als dit lukt, zal Duitsland een voorbeeld zijn voor andere landen die ook bezig zijn met het verduurzamen van hun energievoorziening.