Vandaag: Wind en Stortregen in de Hoofdrol

Vandaag staat wind en stortregen centraal in Nederland. De weersvoorspellingen voorspellen dat het vandaag een zeer onstuimige dag gaat worden. Windkracht 8 is voorspeld voor de kustgebieden, terwijl de binnenlanden te maken krijgen met windkracht 6. Daarnaast wordt er ook veel stortregen verwacht.

De wind zal vooral in de ochtend en middag het sterkst zijn, waardoor het vooral dan onstuimig zal zijn. Ook de stortregen zal vooral in de ochtend en middag vallen. De regen zal vooral in het westen en noordwesten van Nederland hevig zijn, terwijl in het oosten en noordoosten van Nederland minder regen wordt verwacht.

De KNMI heeft code geel afgegeven voor de provincies Noord-Holland, Flevoland, Utrecht, Gelderland, Overijssel en Friesland. Dit betekent dat er op deze gebieden extra waakzaamheid geboden is. Het is daarom belangrijk om vandaag extra voorzichtig te zijn als je buiten bent.

Het is aan te raden om vandaag zo veel mogelijk binnen te blijven. Als je toch naar buiten moet, doe dit dan met een jas aan en neem een paraplu mee. Ook is het belangrijk om rekening te houden met losse objecten die door de wind kunnen worden meegesleept.

Het is dus belangrijk om vandaag extra waakzaam te zijn. Blijf binnen als het kan en als je toch naar buiten moet, doe dit dan met de nodige voorzichtigheid.