Aantal doden door aardbeving in Japan stijgt naar 62, minstens 300 gewonden

Aantal doden door aardbeving in Japan stijgt naar 62, minstens 300 gewonden

De aardbeving die vorige week plaatsvond in Japan heeft een tragisch aantal slachtoffers gemaakt. Volgens de laatste berichten is het aantal doden gestegen naar 62, met minstens 300 gewonden.

De aardbeving had een kracht van 6,7 op de schaal van Richter en vond plaats in de prefectuur Kumamoto op het eiland Kyushu. De beving begon op vrijdagavond en duurde meer dan een uur. Er volgden meerdere naschokken, waarvan de sterkste een kracht had van 6,4.

Het gebied waar de aardbeving plaatsvond was erg dichtbevolkt. Er zijn meer dan 8.000 huizen beschadigd of verwoest door de beving. Ook veel wegen en bruggen zijn beschadigd, waardoor het moeilijk is om hulpgoederen naar de getroffen gebieden te vervoeren.

De Japanse regering heeft al hulpgoederen naar de getroffen gebieden gestuurd, waaronder voedsel, water en medicijnen. Ook zijn er honderden reddingswerkers aan het werk om mensen uit ingestorte gebouwen te redden.

De aardbeving is de zwaarste die Japan sinds 2011 heeft meegemaakt. Toen vond er een aardbeving plaats met een kracht van 9,0, wat resulteerde in een tsunami en een nucleaire ramp. Deze keer lijkt er geen nucleaire ramp te zijn, maar het aantal slachtoffers stijgt nog steeds.

Het is belangrijk dat de slachtoffers zo snel mogelijk de juiste hulp krijgen. De Japanse regering doet er alles aan om de situatie zo goed mogelijk te beheren, maar er is ook hulp nodig van buitenaf. Laten we hopen dat de situatie snel verbeterd en dat er geen nieuwe slachtoffers meer vallen.