62 doden en 300 gewonden door aardbevingen in Japan bevestigd

Vandaag heeft de Japanse regering bevestigd dat er 62 doden en 300 gewonden zijn gevallen als gevolg van de aardbevingen die de afgelopen dagen hebben plaatsgevonden. De aardbevingen hadden een kracht van 6,1 op de schaal van Richter en troffen de prefectuur Kumamoto op het eiland Kyushu.

De aardbevingen begonnen vrijdagavond en werden gevolgd door meer dan 500 na-aardbevingen. Er werd een noodtoestand afgekondigd in de prefectuur Kumamoto, waar meer dan 44.000 mensen hun huizen moesten verlaten.

De Japanse regering heeft een reddingsoperatie opgezet om de slachtoffers te helpen. Er is een speciale taskforce samengesteld om de situatie te beoordelen en de nodige maatregelen te nemen. Er wordt ook gezorgd voor voedsel, water en medicijnen voor de mensen die hun huizen hebben moeten verlaten.

De regering heeft ook gezegd dat er extra steun zal worden gegeven aan de families van de slachtoffers. Er zal ook geld worden gegeven om de schade aan huizen en andere gebouwen te repareren.

Hoewel de situatie momenteel onder controle is, is het nog steeds mogelijk dat er meer aardbevingen zullen plaatsvinden in de komende dagen. De autoriteiten raden mensen aan om voorzichtig te zijn en hun huizen niet te verlaten tenzij het absoluut noodzakelijk is.