Storm Henk veroorzaakt schade aan het spoor en leidt tot vertragingen

Storm Henk heeft voor veel schade gezorgd aan het spoor en heeft daardoor veel vertragingen veroorzaakt. De storm heeft vooral in het noorden van Nederland grote schade aangericht. Ook het spoorwegnetwerk is hierdoor getroffen.

De NS heeft aangegeven dat er veel schade is aangericht aan de spoorlijnen. Er zijn bomen omver geblazen, die op de rails terecht zijn gekomen. Ook zijn er veel kleinere problemen ontstaan, zoals losse stukken afval op de rails.

Dit heeft ervoor gezorgd dat er veel vertragingen zijn ontstaan. De NS heeft aangegeven dat er meer dan 100 treinen zijn vertraagd. Ook zijn er treinen die helemaal niet meer konden rijden. De NS heeft daarom besloten om de reizigers met bussen te vervoeren.

De NS heeft aangegeven dat er nog steeds problemen zijn met de spoorlijnen. Er wordt hard gewerkt om de schade te herstellen, maar dat duurt nog even. Daarom worden reizigers geadviseerd om hun reis goed voor te bereiden en rekening te houden met mogelijke vertragingen.

De schade die Storm Henk heeft veroorzaakt is groot en de gevolgen zullen nog even voelbaar zijn. De NS doet er alles aan om de schade zo snel mogelijk te herstellen, maar tot die tijd moeten reizigers rekening houden met mogelijke vertragingen.