Trump stapt naar rechter tegen uitsluiting van voorverkiezingen in Maine

Trump stapt naar rechter tegen uitsluiting van voorverkiezingen in Maine

Donald Trump, de president van de Verenigde Staten, heeft een rechtszaak aangespannen tegen de staat Maine. Hij stapt naar de rechter omdat hij vindt dat hij onrechtmatig is uitgesloten van de voorverkiezingen in de staat.

Trump heeft een klacht ingediend bij het Supreme Court van Maine. Hierin stelt hij dat hij onrechtmatig is uitgesloten van de Republikeinse voorverkiezingen in de staat. De klacht stelt dat de staat Maine niet heeft gehandeld volgens de wet en dat Trump daardoor is benadeeld.

De staat Maine heeft Trump uitgesloten van de voorverkiezingen omdat hij niet voldeed aan de vereisten voor kandidaten. De staat had bepaald dat kandidaten een verklaring moesten ondertekenen waarin ze beloofden dat ze zich zouden houden aan de resultaten van de Republikeinse conventie. Trump weigerde dit te doen omdat hij vond dat hij niet gebonden was aan de beslissingen van de partij.

De rechtszaak heeft betrekking op de verkiezingen in juni. Trump stelt dat hij onrechtmatig is uitgesloten en dat dit in strijd is met de grondwet. Hij vraagt het Supreme Court om hem alsnog toe te laten tot de voorverkiezingen.

Het is nog onduidelijk of Trump succes zal hebben met zijn rechtszaak. De uitspraak van het Supreme Court zal bepalen of Trump alsnog mag meedoen aan de Republikeinse voorverkiezingen in Maine.