Harvard-voorzitter stapt op na ophef over vermeend antisemitisme en plagiaatvergrijpen

De afgelopen maanden heeft de Harvard-universiteit te maken gehad met ophef over vermeend antisemitisme en plagiaatvergrijpen. Na deze schandalen heeft de voorzitter van Harvard, Lawrence Bacow, besloten om op te stappen.

Bacow werd in 2018 benoemd tot voorzitter van Harvard. Hij was verantwoordelijk voor het leiden van de universiteit en het beheren van de financiƫn. Onder zijn leiding werden er verschillende initiatieven genomen om de diversiteit en inclusiviteit op de campus te verbeteren.

Echter, de afgelopen maanden werd er veel kritiek geuit op Bacow en Harvard. Er werd beweerd dat er een cultuur van antisemitisme heerste op de campus en dat er gevallen van plagiaat waren. Ook werd er gesuggereerd dat Bacow niet genoeg had gedaan om deze problemen aan te pakken.

Na deze schandalen heeft Bacow besloten om op te stappen als voorzitter van Harvard. In een verklaring liet hij weten dat hij zijn functie neerlegt omdat hij “de beste belangen van de universiteit dient”.

Hoewel Bacow vertrekt, blijft Harvard hard werken om de problemen aan te pakken die zijn ontstaan. De universiteit is begonnen met een onderzoek naar de vermeende antisemitische incidenten en heeft aangekondigd dat er maatregelen worden genomen om plagiaat tegen te gaan.

Het vertrek van Bacow is een grote verandering voor Harvard. Hoewel de universiteit nu een nieuwe voorzitter moet zoeken, blijft het hard werken om de problemen aan te pakken die zijn ontstaan.