Aantal dodelijke slachtoffers van geweld in Nederland daalt in 2023 ten opzichte van het jaar ervoor: 128 mensen

In Nederland is er goed nieuws te melden als het gaat om geweld: het aantal dodelijke slachtoffers daalt. Volgens de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het aantal dodelijke slachtoffers van geweld in Nederland in 2023 gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. In totaal zijn er 128 mensen overleden als gevolg van geweld, wat een daling is van 5% ten opzichte van het jaar ervoor.

De daling is vooral te danken aan de inzet van de politie en andere overheidsinstanties om geweld tegen te gaan. Er zijn veel maatregelen genomen om de criminaliteit tegen te gaan, zoals het versterken van de politie-inzet en het verhogen van de straffen voor geweldsmisdrijven. Ook zijn er verschillende campagnes opgezet om mensen te sensibiliseren over de gevaren van geweld.

Hoewel de daling een positief teken is, blijft het aantal dodelijke slachtoffers van geweld in Nederland nog steeds relatief hoog. Er is nog steeds veel werk aan de winkel om het aantal slachtoffers verder te verminderen. Daarom is het belangrijk dat we blijven investeren in maatregelen die gericht zijn op het voorkomen van geweld en het bevorderen van een veilige samenleving.