Israëlische soldaten sterven bij ongeval of door eigen vuur; 1 op 6 in Gaza omgekomen.

Israëlische soldaten sterven bij ongeval of door eigen vuur; 1 op 6 in Gaza omgekomen.

De Israëlische regering heeft onlangs bevestigd dat er tijdens de recente escalatie in Gaza meer Israëlische soldaten zijn omgekomen dan eerder werd aangenomen. Volgens de Israëlische Defensie-organisatie zijn er sinds de escalatie in mei 2021 zes Israëlische soldaten omgekomen, waarvan er vijf door eigen vuur zijn gedood.

Volgens de Israëlische Defensie-organisatie hebben de soldaten hun leven verloren bij een ongeval, of door eigen vuur, waarbij de oorzaak nog onderzocht wordt. De Israëlische regering heeft ook bevestigd dat er meer Israëlische soldaten zijn omgekomen dan eerder werd aangenomen.

Deze tragische gebeurtenis komt bovenop de meer dan 250 Palestijnen die zijn omgekomen tijdens de escalatie in mei 2021. Volgens de VN is ongeveer 1 op de 6 Palestijnen die tijdens de escalatie in Gaza zijn omgekomen, een Israëlische soldaat.

Deze tragische gebeurtenissen tonen aan dat er een urgente behoefte is aan vrede in het Midden-Oosten. De internationale gemeenschap moet samenwerken om een duurzame vrede te bereiken, zodat er geen verdere slachtoffers meer vallen. Alleen door samen te werken kunnen we een vredesakkoord bereiken dat beide partijen tevreden stelt.