Weekweerbericht: Wisselvallig weer met veel wind tijdens jaarwisseling

Tijdens de jaarwisseling kunnen we wisselvallig weer verwachten met veel wind. Het weerbeeld wordt beïnvloed door een lagedrukgebied dat zich boven het noorden van Europa bevindt. In het weekend zal het kwik stijgen, maar de temperatuur zal niet boven de 10 graden Celsius komen.

De wind zal vooral in de avond en nacht sterk toenemen. In het noorden van het land kan de windkracht zelfs oplopen tot stormachtig. Ook in het zuiden en oosten van het land zal de wind sterk aantrekken. De wind zal vooral in de avond en nacht sterk toenemen.

De luchtvochtigheid zal tijdens de jaarwisseling hoog blijven. Het kan zelfs zo hoog worden dat er neerslag in de vorm van regen of sneeuw valt. De kans op neerslag is het grootst in het noorden van het land. In het zuiden en oosten is de kans op neerslag kleiner.

Het is belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden tijdens de jaarwisseling. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent op de wisselvallige weersomstandigheden met veel wind. Blijf binnen als het weer te slecht is om buiten te zijn en houd rekening met eventuele neerslag.