Dolan Wint Wereldkampioenschap Darts Door Verrassend Anderson te Verslaan en Littler te Ontmoeten

De Nederlandse darter Michael van Gerwen heeft opnieuw geschiedenis geschreven door de wereldkampioenschap darts te winnen. Hij versloeg de Schot Gary Anderson in een verrassende finale met 7-5.

Van Gerwen begon de finale met een 2-0 voorsprong, maar Anderson kwam terug en maakte het spannend door de partij in 5-5 te brengen. Uiteindelijk was het Van Gerwen die de beslissende leg won en daarmee de wereldtitel in de wacht sleepte.

Na afloop van de finale ontmoette Van Gerwen de Britse darter Dave Littler. Littler won de wereldkampioenschap darts in 1985 en was de laatste Nederlander die de titel won. Van Gerwen was duidelijk ontroerd door de ontmoeting en bedankte Littler voor zijn steun.

Van Gerwen is nu de eerste Nederlandse darter die twee wereldtitels heeft gewonnen. Hij won zijn eerste titel in 2014 en is daarmee ook de jongste speler die ooit twee wereldtitels heeft gewonnen.

Het was een memorabele avond voor Van Gerwen en de Nederlandse dartsfans. Hij heeft laten zien dat hij een van de beste darters ter wereld is en dat hij klaar is om verder te gaan met het winnen van toernooien.