Van Barneveld capituleert na nederlaag tegen Littler: ‘Hij speelde als een dartrobot’

Raymond van Barneveld heeft zijn verlies tegen de Engelse darter Wayne Littler moeten accepteren. De Nederlandse darter verloor met 5-2 in sets en was duidelijk onder de indruk van de prestatie van zijn tegenstander. “Hij speelde als een dartrobot,” zei Van Barneveld na afloop.

Van Barneveld begon sterk aan de wedstrijd, maar kon zijn voorsprong niet vasthouden. Na de eerste set stond het 1-1 en daarna nam Littler steeds meer het initiatief. Van Barneveld kon geen antwoord vinden op de precisie en het tempo van zijn tegenstander. “Hij was gewoon beter dan ik,” gaf Van Barneveld toe.

De Nederlandse darter gaf toe dat hij niet op zijn best was. “Ik heb niet goed gespeeld, maar ik moet ook toegeven dat Littler gewoon heel goed was. Hij speelde als een dartrobot, hij miste bijna nooit en was constant op zoek naar de 180 punten.”

Hoewel Van Barneveld teleurgesteld was over zijn verlies, was hij ook onder de indruk van de prestatie van Littler. “Hij is een geweldige speler en ik moet hem feliciteren met zijn overwinning. Ik hoop dat we elkaar nog eens tegenkomen in een toernooi, dan kan ik mijn revanche pakken.”

Van Barneveld is nu klaar voor de volgende uitdaging. “Ik ben klaar om meer te spelen en ik hoop dat ik de volgende keer beter speel. Ik ga meer trainen en ik ben er klaar voor om mijn beste spel te laten zien.”