Van Barneveld wordt verslagen door WK-sensatie Littler (16) en moet naar huis.

Van Barneveld wordt verslagen door WK-sensatie Littler (16) en moet naar huis.

De darts-wereld staat op zijn kop. Michael van Barneveld, de vijfvoudig wereldkampioen, is verslagen door de 16-jarige Leighton Littler. De jonge Engelsman heeft zojuist een overwinning behaald die hij nooit had verwacht.

Van Barneveld begon de wedstrijd met veel vertrouwen, maar al snel kwam Littler in zijn ritme. Hij speelde met veel zelfvertrouwen en gaf Van Barneveld geen kans om terug te komen. Uiteindelijk won Littler met 3-1.

Het is een grote overwinning voor Littler, die pas sinds vorig jaar actief is in de darts-wereld. Hij is een van de jongste spelers die ooit aan een WK hebben deelgenomen.

Van Barneveld was duidelijk teleurgesteld na de wedstrijd. Hij gaf toe dat hij niet goed genoeg was en moest toegeven dat Littler een betere speler was.

Het is duidelijk dat Littler een grote toekomst heeft in de darts-wereld. Hij heeft al laten zien dat hij het vermogen heeft om te winnen van de beste spelers ter wereld. Als hij zo doorgaat, kan hij een van de beste spelers aller tijden worden.

Van Barneveld is ondertussen alweer terug naar huis, maar zal zich waarschijnlijk nog lang herinneren hoe hij verslagen werd door deze jonge WK-sensatie.