105 miljoen euro aan vuurwerk verkocht, maar geen recordjaar

Het afgelopen jaar heeft Nederland 105 miljoen euro aan vuurwerk verkocht. Hoewel dit een aanzienlijk bedrag is, was het geen recordjaar. De verkoop van vuurwerk in Nederland is de afgelopen jaren sterk gedaald. Volgens de Nederlandse Vuurwerkbond is dit te wijten aan de toenemende regelgeving rondom het afsteken van vuurwerk.

Het afgelopen jaar werd er 105 miljoen euro aan vuurwerk verkocht, waarvan ongeveer 80 miljoen euro aan consumentenvuurwerk. Dit is een stijging van ongeveer 5 miljoen euro ten opzichte van vorig jaar. Hoewel dit een aanzienlijk bedrag is, is het nog steeds lager dan de piek in 2012, toen er bijna 145 miljoen euro aan vuurwerk werd verkocht.

De Nederlandse Vuurwerkbond stelt dat de daling van de verkoop van vuurwerk voornamelijk te wijten is aan de toenemende regelgeving rondom het afsteken van vuurwerk. Zo is er sinds 2017 een verbod op het afsteken van vuurwerk tussen middernacht en 7 uur ‘s ochtends. Ook zijn er strengere regels voor het kopen en afsteken van vuurwerk.

Hoewel de verkoop van vuurwerk in Nederland de afgelopen jaren is gedaald, blijft het een populair feest in Nederland. Veel mensen kijken uit naar het afsteken van vuurwerk op oudejaarsavond en genieten van de kleurrijke lichtshow. Het is daarom belangrijk dat we de regels rondom het afsteken van vuurwerk respecteren, zodat iedereen veilig kan genieten van het vuurwerk.