Linda Nooitmeer benoemd tot Taalstaatmeester 2023

Linda Nooitmeer is benoemd tot Taalstaatmeester voor het jaar 2023. Het is een grote eer voor Linda, die al jarenlang een toegewijde taalambassadeur is. Met haar benoeming wordt ze de eerste vrouwelijke Taalstaatmeester in de geschiedenis van Nederland.

Linda is een taalkundige met veel ervaring. Ze heeft jarenlang gewerkt aan het verbeteren van de taalvaardigheid van mensen met een taalachterstand. Ze heeft ook veel gedaan om het gebruik van Nederlandse woorden en uitdrukkingen te bevorderen.

Als Taalstaatmeester zal Linda zich richten op het versterken van het Nederlands als officiƫle taal in Nederland. Ze zal ook werken aan het verbeteren van de taalvaardigheid van mensen met een taalachterstand. Daarnaast zal ze zich inzetten voor het behoud en de versterking van de Nederlandse taalcultuur.

Linda is erg enthousiast over haar benoeming en is vastbesloten om haar best te doen om de Nederlandse taal te versterken. Ze zei: “Ik ben erg trots dat ik ben benoemd tot Taalstaatmeester en ik kijk ernaar uit om mijn bijdrage te leveren aan het behoud en de versterking van de Nederlandse taal.”

Met de benoeming van Linda Nooitmeer als Taalstaatmeester hopen we dat er meer aandacht komt voor de Nederlandse taal en dat er meer mensen zullen worden gestimuleerd om hun taalvaardigheid te verbeteren. We wensen Linda veel succes bij haar nieuwe taak!