Minder illegaal vuurwerk in beslag genomen dan in voorgaande jaren

Minder illegaal vuurwerk in beslag genomen dan in voorgaande jaren

De afgelopen jaren is er een duidelijke daling te zien in het aantal illegaal vuurwerk dat in beslag is genomen. Volgens de politie is dit te danken aan de toenemende controles die zij uitvoeren op verdachte personen en locaties. Ook heeft de politie meer informatie over waar illegaal vuurwerk wordt verkocht.

In 2018 werd er bijna 20 procent minder illegaal vuurwerk in beslag genomen dan in 2017. Volgens de politie is dit een goede ontwikkeling, omdat illegaal vuurwerk vaak gevaarlijk is en kan leiden tot ernstige verwondingen. Ook is het illegaal om vuurwerk te verkopen aan mensen die jonger zijn dan 18 jaar.

De politie benadrukt dat het belangrijk is om de regels rondom vuurwerk te volgen. Er wordt aangeraden om alleen legaal vuurwerk te kopen bij erkende verkooppunten. Ook wordt geadviseerd om vuurwerk op een veilige plek af te steken en om geen vuurwerk te kopen van onbekende personen.

De politie blijft controles uitvoeren om ervoor te zorgen dat er minder illegaal vuurwerk wordt verkocht. Ze hopen dat er in de toekomst nog minder illegaal vuurwerk in beslag wordt genomen, zodat mensen veilig kunnen genieten van het afsteken van vuurwerk.