Franse vrouw overleeft val van besneeuwde berg in Pyreneeën

Een Franse vrouw heeft een wonderbaarlijke overlevingservaring gehad nadat ze van een besneeuwde berg in de Pyreneeën was gevallen. De vrouw, die anoniem wil blijven, was aan het skiën op de berg Pic de la Sagette toen ze uitgleed en een val van ongeveer 500 meter maakte.

Gelukkig had de vrouw een helm op en had ze een airbag aan, waardoor ze haar val kon afremmen. Ze kon zichzelf vervolgens uit de sneeuw bevrijden en naar beneden wandelen. Onderweg kreeg ze hulp van andere skiërs die haar naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis brachten.

Volgens artsen is het een wonder dat de vrouw het heeft overleefd. Ze had geen ernstige verwondingen, maar wel een paar kneuzingen en schaafwonden. De artsen zeggen dat haar helm en airbag haar leven hebben gered.

De vrouw is nu weer thuis en herstelt van haar avontuur. Ze zegt dat ze blij is dat ze het heeft overleefd, maar dat ze nooit meer zo’n risico wil nemen. Ze wil andere mensen ook aanmoedigen om veilig te skiën en te snowboarden, en om altijd een helm en airbag te dragen als ze op de berg zijn.