Milei voorkomt Argentijnse toetreding tot BRICS op laatste moment

Argentinië had de intentie om toe te treden tot de BRICS-samenwerking, een groep van vijf opkomende economieën die bestaat uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika. Maar op het laatste moment heeft Argentinië besloten om deze stap niet te zetten.

De reden voor deze beslissing is dat Argentinië niet aan de economische criteria voldoet die de BRICS-samenwerking stelt. Deze criteria omvatten onder andere een hoog bbp-inkomen, een stabiele economie en een goed ontwikkeld financiële systeem. Hoewel Argentinië een hoog bbp-inkomen heeft, is de economie van het land instabiel en heeft het een ontwikkeld financiële systeem.

De Argentijnse regering heeft ook aangegeven dat het land geen belang heeft bij het lid worden van de BRICS-samenwerking. Het land is al lid van verschillende andere samenwerkingsverbanden, waaronder de G20, wat volgens de regering voldoende is om de economische ontwikkeling van het land te bevorderen.

Hoewel Argentinië op het laatste moment besloten heeft om niet toe te treden tot de BRICS-samenwerking, is dit niet het einde van de discussie. Er zijn nog steeds veel mensen die denken dat Argentinië een waardevol lid zou kunnen zijn van de groep en dat het land veel voordelen zou kunnen halen uit een lidmaatschap. Als Argentinië in staat is om aan de economische criteria te voldoen, is het mogelijk dat het land op een later moment toch toe kan treden tot de BRICS-samenwerking.