Van Barneveld kampte op podium met jeuk aan zijn voet: 'Het was echt bizar'

Van Barneveld kampte op podium met jeuk aan zijn voet: ‘Het was echt bizar’

Raymond van Barneveld heeft tijdens zijn laatste optreden op het podium een bijzondere ervaring gehad. De voormalig professionele darter kampte met jeuk aan zijn voeten, waardoor hij zich niet op zijn gemak voelde. “Het was echt bizar”, vertelde hij aan de NOS.

Van Barneveld was aanwezig bij een darts-evenement in het Engelse Wolverhampton. Tijdens het optreden begon hij plotseling te krabben aan zijn voeten. “Ik had het gevoel dat er iets op mijn voeten kroop”, vertelde hij. “Het was heel ongemakkelijk.”

De Nederlandse darter probeerde het probleem te negeren, maar dat lukte niet. Uiteindelijk moest hij stoppen met spelen en zijn schoenen uitdoen om te kijken wat er aan de hand was. “Ik zag dat mijn voeten helemaal rood waren en dat er blaren op zaten. Het was echt bizar.”

Na onderzoek bleek dat Van Barneveld last had van een allergische reactie. “Het was een allergische reactie op iets in de lucht, maar we weten niet precies wat”, vertelde hij. “Ik heb nu medicijnen gekregen en ik voel me al stukken beter.”

Hoewel Van Barneveld nog steeds niet weet wat de oorzaak van de allergische reactie was, is hij blij dat hij nu weer op het podium kan staan. “Ik ben blij dat ik weer kan genieten van mijn favoriete sport”, zei hij. “Ik hoop dat ik nooit meer zo’n bizarre ervaring meemaak.”