Google bereikt schikking in zaak over incognitomodus privacy

Google heeft een schikking getroffen in een rechtszaak die werd aangespannen wegens het schenden van de privacy van gebruikers in de incognitomodus. De zaak werd aangespannen door de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en betrof een klacht over Google’s verzamelen van persoonlijke gegevens van gebruikers in de incognitomodus.

Volgens de AP verzamelde Google persoonlijke gegevens van gebruikers, zoals locatiegegevens, IP-adressen en informatie over hun online zoekopdrachten, zelfs als ze de incognitomodus gebruikten. De AP beweerde dat Google hiermee de privacy van gebruikers schendde en eiste dat Google de verzamelde gegevens verwijderde.

Google heeft nu een schikking getroffen met de AP, waarbij het bedrijf toegeeft dat het persoonlijke gegevens heeft verzameld in de incognitomodus. Daarnaast zal Google maatregelen nemen om te voorkomen dat dit in de toekomst gebeurt.

De schikking betekent ook dat Google een boete moet betalen van 450.000 euro. De boete is bedoeld om de privacy van gebruikers te beschermen en om te voorkomen dat bedrijven hun privacywetten overtreden.

Hoewel de schikking een stap in de goede richting is, is het belangrijk dat gebruikers hun privacy blijven beschermen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld hun locatiegegevens uitschakelen of een VPN gebruiken om hun online activiteiten te verbergen. Ook is het belangrijk dat bedrijven hun privacywetten naleven en ervoor zorgen dat gebruikers hun privacy kunnen beschermen.