L’Oréal-erfgename wordt eerste vrouw met vermogen van meer dan 100 miljard dollar

Liliane Bettencourt, de erfgename van het Franse cosmetica-imperium L’Oréal, is de eerste vrouw ter wereld met een vermogen van meer dan 100 miljard dollar. Haar vermogen is geschat op 106 miljard dollar, waardoor ze de rijkste vrouw ter wereld is.

Bettencourt is de dochter van Eugène Schueller, de oprichter van L’Oréal. Na zijn dood in 1957, nam Bettencourt het bedrijf over. Ze heeft het bedrijf uitgebouwd tot een van de grootste cosmetica-ondernemingen ter wereld. Het bedrijf heeft meer dan 80 merken en is actief in meer dan 150 landen.

Hoewel Bettencourt al jarenlang een van de rijkste mensen ter wereld is, is dit de eerste keer dat haar vermogen boven de 100 miljard dollar uitkomt. Ze staat nu bovenop de lijst van rijkste vrouwen ter wereld, gevolgd door Alice Walton, de dochter van Walmart-oprichter Sam Walton, met een vermogen van 44 miljard dollar.

Hoewel Bettencourt’s vermogen enorm is, heeft ze er nooit veel aandacht aan besteed. In plaats daarvan heeft ze zich altijd ingezet voor goede doelen. Ze heeft miljoenen gedoneerd aan verschillende organisaties en projecten, waaronder onderwijs, gezondheidszorg en kunst.

Met haar vermogen van meer dan 100 miljard dollar is Bettencourt een inspiratie voor vrouwen over de hele wereld. Ze laat zien dat vrouwen net zo succesvol kunnen zijn als mannen in de zakenwereld en dat ze hun vermogen kunnen gebruiken om goede doelen te steunen.