Price verrast op WK, Humphries schrikt vrij

Price verrast op WK, Humphries schrikt vrij

dag

De Canadese bobsleeër Kaillie Humphries was vrijdag verrast door de prestaties van haar concurrenten tijdens de wereldkampioenschappen in het Oostenrijkse Igls. De tweevoudig Olympisch kampioene kwam niet verder dan een zesde plaats, achter de Britse Elana Meyers Taylor, de Amerikaanse Jamie Greubel Poser en de Duitse Stephanie Schneider.

Humphries had voorafgaand aan de wedstrijd al gezegd dat ze er alles aan zou doen om een medaille te winnen, maar dat bleek niet mogelijk. “Ik ben teleurgesteld, maar ik ben ook trots op mijn prestaties”, zei Humphries na afloop. “Ik heb mijn best gedaan, maar helaas was het niet genoeg.”

De prestaties van Humphries werden verrassend overtroffen door die van de Britse Elana Meyers Taylor, die de gouden medaille won. Meyers Taylor was voorafgaand aan de wedstrijd al favoriet, maar Humphries had gehoopt op een betere prestatie. “Ik had gehoopt op een betere plaats, maar ik ben blij dat ik mee heb kunnen doen”, zei Humphries.

De prestaties van Humphries waren een verrassing voor veel toeschouwers, omdat ze in de aanloop naar de wereldkampioenschappen sterk had gepresteerd. Humphries had al eerder dit jaar een gouden medaille gewonnen op het wereldkampioenschap in Lake Placid, en had ook goede resultaten behaald op het Europees kampioenschap in Winterberg.

Hoewel Humphries dus geen medaille won op het WK, heeft ze wel laten zien dat ze een sterke concurrent is voor andere bobsleeërs. Humphries zal nu haar ogen gericht houden op de volgende wereldkampioenschappen, waar ze hopelijk beter zal presteren.