Turkse militairen versterken aanwezigheid in Noord-Irak na dood van soldaten

Turkse militairen versterken aanwezigheid in Noord-Irak na dood van soldaten

Turkije heeft zijn militaire aanwezigheid in Noord-Irak versterkt na de dood van twee Turkse soldaten die vorige week in een aanval zijn gedood. De aanval vond plaats in de stad Dohuk, waar Turkse troepen gestationeerd zijn om de grens met Syrië te bewaken.

De Turkse minister van Defensie, Hulusi Akar, heeft bevestigd dat er extra troepen naar Noord-Irak zijn gestuurd om de veiligheid van de Turkse soldaten te versterken. Hij zei ook dat Turkije de aanval op zijn soldaten niet zal tolereren en dat het land alle nodige maatregelen zal nemen om zijn soldaten te beschermen.

In reactie op de aanval heeft Turkije meerdere luchtaanvallen uitgevoerd op posities van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK) in Noord-Irak. De PKK is een Koerdische separatistische groep die al jarenlang actief is in het gebied. De Turkse regering beschouwt de PKK als een terroristische organisatie en heeft verschillende militaire operaties uitgevoerd tegen de groep.

De versterking van de Turkse militaire aanwezigheid in Noord-Irak is een duidelijk signaal dat Turkije niet van plan is om toe te geven aan de PKK. Het land laat ook zien dat het bereid is om alle nodige maatregelen te nemen om de veiligheid van zijn soldaten te waarborgen.