Vuurwerk al verkrijgbaar, geen verkoop op Oudjaarsdag.

Met Oudjaarsdag in aantocht, is het voor veel mensen een traditie om vuurwerk te kopen. Maar dit jaar zal het anders zijn. Vanwege de coronapandemie is het verkoop van vuurwerk op Oudjaarsdag verboden.

De Nederlandse overheid heeft besloten dat vuurwerk alleen mag worden verkocht in de periode van 15 december tot en met 31 december. Dit betekent dat mensen hun vuurwerk al moeten hebben gekocht voordat Oudjaarsdag begint.

Het verbod op de verkoop van vuurwerk op Oudjaarsdag is bedoeld om te voorkomen dat mensen samenkomen om vuurwerk te kopen, wat een risico is voor de verspreiding van het coronavirus. Het verbod geldt ook voor het afsteken van vuurwerk op straat.

Hoewel veel mensen teleurgesteld zullen zijn dat ze geen vuurwerk kunnen kopen op Oudjaarsdag, is het belangrijk om de regels te volgen. Het is belangrijk dat iedereen zich aan de regels houdt om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Mensen die toch vuurwerk willen afsteken op Oudjaarsdag kunnen kiezen voor alternatieve opties, zoals het afsteken van LED-vuurwerk of het kijken naar een online vuurwerkshow.

Ondanks dat er geen verkoop van vuurwerk op Oudjaarsdag is, is het belangrijk om te onthouden dat we ons allemaal aan de regels moeten houden om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.