Gaston Glock, uitvinder van het Glock-pistool, is overleden

Gaston Glock, de uitvinder van het wereldberoemde Glock-pistool, is op 3 april 2021 op 88-jarige leeftijd overleden. Gaston Glock was een Oostenrijkse ingenieur die bekend werd door zijn revolutionaire ontwerp van het Glock-pistool. Het pistool werd in 1982 geïntroduceerd en is sindsdien een van de meest populaire pistolen ter wereld.

Glock begon zijn carrière als ingenieur in Oostenrijk, waar hij verschillende projecten leidde voor de Oostenrijkse leger. In 1980 besloot hij om een ​​nieuw pistool te ontwerpen dat licht, betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken was. Het resultaat was het Glock-pistool, dat revolutionair was in vergelijking met andere pistolen van die tijd. Het pistool was gemaakt van polymeer en had geen externe veiligheidsvoorzieningen. Het was ook veel goedkoper dan andere pistolen.

Het Glock-pistool werd snel populair bij militairen, politieagenten en burgers over de hele wereld. Het werd ook gebruikt in verschillende films en televisieseries. Gaston Glock was een innovator die de wereld veranderde met zijn ontwerp.

Gaston Glock heeft veel geld verdiend met zijn bedrijf, maar hij heeft ook veel gedaan voor de Oostenrijkse gemeenschap. Hij heeft miljoenen euro’s gedoneerd aan verschillende goede doelen, waaronder het Oostenrijkse Rode Kruis.

Gaston Glock wordt herinnerd als een briljante ingenieur en een filantroop die de wereld veranderde met zijn innovatieve ontwerp. Zijn erfenis zal voortleven in het Glock-pistool dat hij heeft gecreëerd.