Russische topzwemmer weigert deelname aan Olympische Spelen: 'Ik wil geen zwart schaap zijn'

Russische topzwemmer weigert deelname aan Olympische Spelen: ‘Ik wil geen zwart schaap zijn’

De Russische topzwemmer Evgeny Rylov heeft onlangs verklaard dat hij niet deelneemt aan de Olympische Spelen van 2020. Hij zei dat hij geen zwart schaap wil zijn voor zijn land.

Rylov is een van de meest succesvolle Russische zwemmers en is de houder van vele nationale records. Hij heeft meerdere medailles gewonnen op internationale wedstrijden, waaronder twee gouden medailles op het EK Zwemmen in 2018.

Rylov heeft verklaard dat hij niet wil deelnemen aan de Olympische Spelen vanwege de politieke situatie in Rusland. Hij zei dat hij geen zwart schaap wil zijn voor zijn land en dat hij niet wil dat zijn prestaties worden gebruikt om de politieke situatie te rechtvaardigen.

Rylov is niet de enige Russische atleet die zich terugtrekt uit de Olympische Spelen. De Russische atletiekbond heeft aangekondigd dat er geen Russische atleten zullen deelnemen aan de Olympische Spelen vanwege de sancties die tegen Rusland zijn ingesteld.

Hoewel Rylov geen deel uitmaakt van de Russische delegatie, heeft hij aangegeven dat hij hoopvol is voor de toekomst. Hij heeft gezegd dat hij hoop dat de politieke situatie in Rusland zal veranderen en dat hij in staat zal zijn om op een dag deel te nemen aan de Olympische Spelen.

Rylov’s beslissing om niet deel te nemen aan de Olympische Spelen is een teken van moed en toont aan dat hij bereid is om op te komen voor wat hij gelooft. Hoewel het jammer is dat hij niet kan deelnemen aan de Olympische Spelen, is het een bewijs van zijn principes en karakter.