Zeeschildpad die recent aanspoelde in Zeeland is overleden

Zeeschildpad die recent aanspoelde in Zeeland is overleden

Een tragisch bericht komt uit Zeeland: een zeeschildpad die recent aanspoelde op het strand is overleden. De zeeschildpad, een loggerhead schildpad, was ongeveer een meter lang en woog ongeveer 50 kilo. Het dier was verzwakt en had verschillende verwondingen toen het aanspoelde.

Het dier werd gevonden door een lokale visser die het meldde bij de dierenambulance. De dierenambulance bracht de schildpad naar een dierenarts, maar helaas kon de dierenarts niets meer doen om het dier te redden.

De loggerhead schildpad is een bedreigde diersoort die voorkomt in de Atlantische Oceaan. Deze schildpadden kunnen tot wel 1,5 meter lang worden en kunnen meer dan 100 jaar oud worden. Helaas worden deze schildpadden vaak gevangen in vissersnetten of verdwalen ze in plastic afval dat in de oceaan terechtkomt.

Het is belangrijk dat we deze bedreigde diersoorten beschermen. We moeten ons best doen om plastic afval uit de oceaan te houden en vissers moeten voorzichtig zijn met het gebruik van netten. Als we allemaal ons steentje bijdragen, kunnen we ervoor zorgen dat deze prachtige diersoort niet uitsterft.